A Toca Life játékokban létrehozhatod a pontos másodat

A Toca Boca többi népszerű, kicsiknek szóló játékához hasonlóan a gyerekek a Toca Life Worldben is teljesen szabad kezet kapnak. Létrehozhatják a saját karaktereiket, hogy aztán felfedezzék a színes virtuális farmokat, fodrászszalonokat vagy építkezéseket.

Habár a Toca Boca játékait elsősorban a gyerekek képzelőereje kelti életre, a fejlesztők gondoskodtak róla, hogy a karakterek a lehető legjobban hasonlítani tudjanak a játékosokra. A Toca Life Worldben több mint 1500 beállítás közül válogatva lehet személyre szabni a karaktereket – a gyerekek már nemcsak menő frizurákat és vicces szemüvegeket, de művégtagokat, kerekesszéket vagy hallókészüléket is adhatnak a figuráknak.

„Sokat dolgoztunk azon, hogy minden a lehető legmenőbben nézzen ki, és a gyerekek mindenre büszkék lehessenek – magyarázza a Toca Boca vezérigazgatója, Mathilda Engman. – Egy kerekesszéknek ugyanúgy királyul kell kinéznie, mint egy klassz öltözéknek.”

Ezek a beállítások azonnal szemet szúrnak (a művégtagok például rögtön az első lehetőségek közt jelennek meg), és a Toca Boca fejlesztői folyamatosan új karakterjegyeken dolgoznak, inspirációt merítve a felhasználók javaslataiból.

„Egy sokszínű és befogadó játékkörnyezet kialakítása soha véget nem érő folyamat – meséli Engman. – Az egészben a legnagyszerűbb, hogy a felhasználók elmondhatják, mit szeretnének látni az appban, és hogy melyik új fejlesztésnek örülnek a leginkább.”

Jelenleg azon dolgoznak, hogy olyan karaktereket hozzanak létre, amelyeknek vitiligója van, azaz pigmenthiányos foltok vannak a bőrükön. A további újítások között a sebhelyek és a hiányzó végtagok is szerepelni fognak.

Fontos, hogy minden gyerek úgy érezze, úgy fogadják el őt, amilyen.

Mathilda Engman, a Toca Boca vezérigazgatója

A Toca Boca egy különböző hátterű tagokból álló, külső tanácsadó bizottsággal értekezve gondoskodik arról, hogy az újításokkal a lehető legtöbben azonosulni tudjanak, illetve hogy azok figyelmesek legyenek. A karakterkészítő fejlesztésekor a tanács azt javasolta, a mozgáshoz kapcsolódó tulajdonságokon kívül arra is helyezzenek több hangsúlyt, hogy a világosabb bőrtónusok ne tűnjenek egyértelműbb opciónak a sötétebb bőrszínekhez képest.

„Az appban számtalan különféle bőrtónus közül válogathatunk. Nem csak a fehértől a feketéig terjed a skála, mint ahogy az sajnos a legtöbb appra évek óta jellemző” – magyarázza Mikhail Novoseltsev, vezető játéktervező.

„Fontos, hogy minden gyerek úgy érezze, úgy fogadják el őt, amilyen – folytatja Engman. – Ezért dolgozunk olyan sokat azon, hogy a pontos másukat tudják létrehozni a játékban.”

Ha szeretnéd személyre szabni a karakteredet a Toca Life Worldben, menj a főoldalra (ahol válogatni tudsz a játékbeállítások közül), és koppints a jobb felső sarokban lévő rózsaszín ikonra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük