Híres autista személyek

Az autizmus egyre jobban kezdi felkelteni az emberek figyelmét, melyet spektrumzavarként is ismernek. A rendellenesség számos formában képes megjelenni, szinte minden eset más és találkozhatunk enyhébb, illetve súlyosabb változataival is.

Sokan ismernek közelről vagy hallomásbók autizmussal küszködő személyeket, viszont van néhány híresség is, akikről az a hír járja, hogy felfedezhető volt náluk az autizmus. A leghíresebb ezek között talán Albert Einstein személye, aki ennek hatására szókimondó volt és kommunikációs etikett szabályait teljesen figyelmen kívül hagyta.

Andy Warhol a pop-art egyik ikonikus alakja is nagy valószínűséggel küzdött ezzel, hiszen zsenialitása ellenére társadalmilag sok szempontból alkalmatlan volt a beilleszkedésre és a barátkozásra. A Pokemon alkotóját sem kímélte a dolog, hiszen Satoshi Tajiri ennek hatására megszállott rovargyűjtő volt és hát ez nagy mértékben hozzájárult a sikeréhez.

Temple Grandin neve is sokaknak ismerősen csenghet. A híres zoológus, pszichológus nehezen tanult meg beszélni, illetve írni és a vizuális gondolkodása miatt a fogalmakat valamelyest képekhez társítja és ezeket kategorizálja az elméjében. Végül pedig sokan Steve Jobs személyét is az autisták közé sorolnák, aki a mániákus perfekcionista volt, viszont az empátia nagy mértékben hiányzott belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük