Hogy telt a napod?: Vezess egyszerű naplót a Daylio segítségével

Már ezer éve tervezed, hogy naplóírásba vágod a fejszéd. Ám az a csinos kis füzet, amivel meglepted magad, csak gyűjti a port az éjjeliszekrényeden. Majd jövő héten nekiállok. De az azt követő héten tutira.

Igazából a jövő hét kész őrültekháza… talán majd azután?

Ha a naplóírás csak újabb tennivalónak tűnik folyamatosan bővülő teendőid listáján, ideje egyszerűbb megoldást keresni. A Daylióval napjaid megörökítése gondtalan, sőt szórakoztató tevékenység lesz. Annyira könnyű, hogy még gépelned sem kell.

Az alkalmazás minden bejegyzése két résszel rendelkezik: egy a hangulatodnak és egy a tevékenységeidnek. Csak koppints arra, amelyik legjobban summázza napodat.

Először egy kisebb hangulatspektrum jelenik meg a ragyogótól a szörnyűig felsorakoztatva az érzelmeket. De aztán nekiláthatsz a szerkesztésnek, és a napjaidat legjobban jellemző érzelmekkel egészítheted ki a listát. Napi kalandjaid megörökítéséhez előre beállított tevékenységi ikonok gyűjteménye lesz segítségedre: legyen az a „takarítás” hétköznapi tevékenysége vagy egy izgalmas „bulizás”, itt megtalálod, amire szükséged van. Ráadásul a hangulatoknak szentelt részhez hasonlóan itt is személyre szabhatod a napodat jellemző tevékenységeket.

Hangulataidat és tevékenységeidet elmentheted, de akár személyes megjegyzésekkel is kiegészítheted őket. Nem kell hosszas gondolatokból szőtt esszét alkotnod (csak, ha úgy tartja kedved), az is elég, ha lekörmölsz néhány mondatot, amelyekből később emlékek születhetnek.

Igaz, hogy csak két ikonra kell kattintanod, és már kész is, a Daylio mégis hamar leképzi hangulataid hullámzását. Talán még mintákat is felismersz majd, amelyek magyarázatot adnak, miért szuperebb az egyik nap a többinél, így néhány szokásodon is változtathatsz. A mai nap tökéletes naplód elkezdésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük