Google Ads, hölgy laptoppal

A Google Ads kampányok eszközei

A PPC marketing korunk egyik leghatékonyabb és legtrendibb online marketing eszköze, ami által a különböző marketing ügynökségek hatékony hirdetési kampányokat menedzselnek le a vállalkozások, vállalatok számára.

Ennek a legfőbb eszköze a Google Ads, vagy régebbi nevén a Google Adwords, ami a Google vállalat licit alapján működő hirdetési platformja. Használatával az egyes vállalkozások könnyebben elérik a potenciális ügyfeleket és vásárlókat akár a világ túlsó felén is.

A Google Ads 2000-ben robbant be az online hirdetés világába, és azóta is maximális sebességgel dübörög, mintegy piacvezetőként a hirdetések terén. Sikerét legfőképpen annak köszönheti, hogy a Google kiterjedt rendszerét használó többmillió weboldalon jeleníthet meg tartalmakat, ami által mindenféle érdeklődési körhöz tartozó embereket többnyire célzottan tud megszólítani.

Tulajdonképpen ötféle terület létezik, ahol a Google Ads kampányai meghódítják a közönséget: keresőmotor, shopping, mobil applikáció és videószolgáltató rendszerek.

A Google keresőmotorra célzott kampányok által az oldalunk első helyre törhet a találatok között, ezáltal az adott webáruház látogatottsága könnyen megtöbbszöröződhet rövid idő alatt. A shopping kampányok esetén is megjelenhetnek itt a termékeink, azonban van erre egy külön vásárlással foglalkozó felülete is a Google-nek.

A Google Ads másik eszköze a Google Display Network, amely által számos partneroldalon megjeleníthetjük a hirdetéseinket, akik részt vesznek a Google programjában.

Az alkalmazások területe elsősorban a mobil alkalmazásokra vonatkozik, azonban itt nincs akkora alkotói szabadsága a felhasználónak, hanem inkább csak kulcsfontosságú információkat megadva generálja le a Google rendszere az adott hirdetéseket.

A videó kampányok területe pedig elsősorban a Youtube keresőmotorra vonatkozik, ahol az egyes felhasználók számára megjelenített reklámok a videók lejátszása elején, illetve közben történik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük