műfű árak, műfű

A műfű árak sem hiúsították meg az álmomat a kertben

Amikor otthonunk kivitelezését megkezdtük, szinte minden apró részlet a fejemben volt. Előre megálmodtam, hogy milyen bejárati ajtónk lesz, hol kap majd helyet a mosókonyha, és ami az egyik legfontosabb: milyen műfű lesz a kertben.
A Férjem szerencsére teljes mértékben rám bízta a kert megtervezését, így azt hittem, az „álomudvar” útjában nem áll akadály. Így is lett volna, ha a családom nem akad fent az aktuális műfű árakon.
Valóban el kell ismernem, hogy a büdzsénkhez képest elég magas műfű árakat találtunk, de én nagyon elszánt kertész voltam. Egy ponton eldöntöttem: a műfű árak nem akadályozhatják meg az álmomat!
Tudtam, meg kell győznöm a családomat arról, hogy ez a dolog szinte bármennyi pénzt megér. A műfű melletti fő érveim a következők voltak: amellett, hogy kutyabarát fűről van szó (a sima mindig kikopik az állataink mellett), a műfű UV-álló (nem kell folyamatosan locsolni sem), ráadásul selymesen puha és élethű is, nem mellesleg mindig szép zöld színe marad.
Próbáltam hangsúlyozni azt is, hogy a magas műfű árak ellenére tényleg jó üzletről van szó. Az egyre melegebb és szárazabb nyarak mellett ugyanis egy igazi gyep rengeteg vizet, állandó locsolást igényel. Ehhez pedig mélyen zsebbe kell majd nyúlnunk, ha nem akarunk minden évben újra füvesíteni a kiszáradás miatt.
Végül a magasabb műfű árak sem tudták megakadályozni az álomkertem megvalósulását, sikerült a családomat is meggyőznöm. Szerencsére kiváló minőségű műfűre és nagyon kedves szakemberekre találtunk, akik segítettek gördülékenyen telepíteni a kertünkbe a füvet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.