komissiózás, dobozok

A raktározási feladatok fontos eleme, a komissiózás

Sikersztori a raktárból? Igen! Sok ember úgy gondolja, hogy egy raktáros melót nem lehet élvezni, szeretni, pedig ez azért nem igaz. Vannak emberek, akik őszintén szeretik a munkájukat a raktárban, hiszen a kellemes közérzet és a karrier lehetőség nem attól függ, hogy az adott személy irodában dolgozik-e vagy sem. Vannak emberek, akik különösen szeretnek mozogni egész nap, pakolászni, leltározni, címkézni, komissiózás révén csomagokat összekészíteni.

Hallottam egy hölgy beszámolóját, aki egy nagy cég raktárában dolgozik, ahol elsősorban címkézőként, komissiózásban segítkező munkatársként vett részt, majd ebből lett raktárvezető. Most, mint logisztikai vezető tevékenykedik az ország egyik legnagyobb áruházának raktárában és odavan a munkájáért. Immár 20 éve dolgozik ott és reméli, hogy még sok éven keresztül alkalma lesz rá, hogy a céget jobbá és jobbá tudja tenni. Ez az elhivatottság érzés talán furcsán hangzik egy olyan nő szájából, akinek a fő feladata évekig a komissiózás volt, de látjuk, mégis van ilyen.

Ebből látszik, hogy nem a végzettség a fontos a boldogsághoz, hanem egy jó csapat is lehet az oka annak, hogy szeressük, élvezzük, amit csinálunk és lássuk benne a fejlődést, a növekedési lehetőséget, illetve, hogy motiváltak is legyünk abban, hogy az adott területen fejlesszük magunkat.

A komissiózás egyébként egy olyan raktári munka, mely az online rendelések összekészítésében játszik fontos szerepet. A raktári munkások a cikkszámok alapján megkeresik a rendelésben szereplő tárgyakat, majd azokat egy csomagba pakolják és átadják a csomagolásért vagy a kiszállításért felelős kollégáknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük