FFP2 szájmaszk hölgyön

Biztonságos online vásárlás az FFP2 szájmaszk esetében is

Ázsiában már valamivel elterjedtebb védekezési forma volt, mikor kirobbant a COVID-19 az, hogy maszkot viseltek az emberek. Mi nem igen foglalkoztunk ezzel korábban, de ott jóval több vírushelyzettel birkóznak meg az emberek, mint hazánkban, Európában, részen a sűrűn lakott területek miatt is.

Nem is csoda épp ezért, hogy sokan turistaként is maszkban járkálnak még itt is. Amikor a világjárvány eljött nagyobb szükség lett arra, hogy megfelelő maszkokat viseljünk, így a hagyományos kézzel készült maszkok mellett az FFP típusú maszkok is ellepték a piacot, melyek komolyabb szűrőrendszerrel ellátott orvosi maszkok. A legáltalánosabban használt maszk az emberek körében talán a KN95 besorolású arcmaszk FFP2 szájmaszk, ami 95%-os szűrő hatású.

Ezek a KN95 (FFP2) besorolású légzésvédő maszkok a műtősmaszkoknál pontosabban illeszkednek az arcra, mert ahogy azt ma már mindenki tudja utóbbiak oldalt elállnak az arctól és ebből adódóan teret engednek a levegő ki-beáramlásának. Az FFP2 szájmaszkok ezért jobban képesek meggátolni a maszk és az arcbőr közötti levegő beáramlását a légzőszervekhez jutását. Előírásszerű viselése estén az KN95 (FFP2) légzésvédő szűrőképessége jobb, mint a szokásos zöld 3-rétegű orvosi maszkoké.

Orvosok is azt javasolják, hogy vagy a FFP2 szájmaszk, vagy pedig a FFP3-as társa mellett tegyük le a voksunkat, ha lehetséges. Az FFP2 szájmaszk ugyanis megfelel a CE EU-s előírásbeli követelményeknek, mindenhol kapható ma már, de a legegyszerűbb, ha online adjuk le a rendelést webshopokon keresztül. Ezeket az FFP2 szájmaszkokat csomagoláson belül is külön csomagolják a biztonságos, steril szállítás érdekében. Többek között mondjuk az elitsafety.hu webshopjából is megrendelhetőek ezek a maszkok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük